31 May 2009

AKILLI KLOZET DOBİDOS TÜRKİYE DE








Ben buna bayıldım.Tam ben ve Melek anneme göre(eşimin annesi).Ama biraz daha ucuzlaması lazım:))))
Hakkında bulduğum inceleyen birinden daha doğrusu alıp kullanan birinin kaleminden dökülenler.
Dobidos Akıllı Klozetler;
Tuvalet kağıdı, ıslak mendil ve el kullanımına son veren yapay zekası sayesinde kullanıcısına teknolojinin tüm konforunu sunuyor.
Dobidos Akıllı Klozetler, kişisel temizlikte el kullanımını ortadan kaldırıyor. Bildiğimiz taharet muslukları Dobidos teknolojisi ile evrim geçirerek nozıl adını alıyor.
Nozıllar hareketli, ritmik, ayarlanabilir debisi ve sıcak su ile yaptığı temizlikle tuvalette duş ferahlığı yaşatıyor.
Türkçe menülü kontrol paneli ve ergonomik uzaktan kumandası ile kişisel temizliği gerçekleştiren Dobidos Akıllı klozetler, sıcak oturak, sıcak su ile kişisel temizlik ve kurutma imkanı sağlarken ıslak mendil, tuvalet kağıdı ve el kullanımına son veriyor.
Dobidos Akıllı klozetlerde yapılan el değmeden kişisel temizlik ve anti-bakteriyel yapısı, tuvalet yoluyla bulaşan bir çok hastalığı önlerken, bide fonksiyonuyla bayan kullanıcılarına ayrıca bir koruma sağlıyor.
Dobidos Akıllı Klozetler aynı zamanda kendini temizleme özelliğine de sahip. Cera Clean seramik malzemesiyle pislik tutmazken, sifon jet özelliği ile de fırça kullanma gereksinimini ortadan kaldırıyor ve anında temizlenen klozetlere dönüşüyor. Her kullanımda kendi kendini temizleyen nozıl ise son derece hijyenik bir temizlik sağlıyor. T
ek su çıkışından beslenen, sessiz çalışan ve montaj gerektirmeyen monoblock rezervuarları ile su sızdırma ihtimali de ortadan kalkıyor.
Dobidos Akıllı Klozetler, elektrik ve elektronik kısımlarının çok iyi izole edimliş olması sebebiyle güvenliğinizi de garanti ediyor.
Tüm parçaları binlerce kez testten geçirildikten sonra tüketicinin kullanımına sunulan Dobidos Akıllı Klozetlerin farklı tercihlere cevap veren 5 modeli bulunuyor
Dobidos'un özellikle 9000 modeli ile ilgili izlenimlerimi sizlerle paylaşmakistiyorum.
1.Basur,Hemorid gibi sıkıntıda olan insanlar için birebir faydalı bir ürün. Sıcak su ile masaj yaparak o bölgedeki kan dolaşım hızını arttırmakta ve doğal lavman yaparak son derece rahat taharet işlemini gerçekleştirmektedir.
2.Özellikle uzaktan kumanda özelliği engelli ve yaşlı hastası olanlar ve en büyük problemlerden biri olan bu temizlik işini hiç el doğmadan yaşlı hastanıza, engelli çocuğunuza yaptırabiliyor olmanız, bunu yapan edene binlerce kez teşekkür etmenizi sağlıyor.
3.Soğuk bir yüzeye oturmuyorsunuz, içinde bulunan rezistans sayesinde oturduğunuz yüzeyin sıcaklığı ayarlanabilmekte ve kendisinin yapay zekası kışın ve yazın farklı ısı derecelerinde kendini sıcak tutabilmektedir. ayrıca ekonomik modu da mevcut. yani siz bunu aktif ettiğinizde sadece üzerine oturduğunda çalışmaktadır.
4.Temizlik işlemini ise sıcak su ile gerçekleştirmekte. yani kışın buz gibi suyla temizlik yapmaya çalışmıyorsunuz ve en önemlisi mikroplardan uzak duruyorsunuz çünkü elinizi sürmüyorsunuz. Arkadaşlar yanlış belirtmişler herhangi bir fırça çıkıp teninize teması söz konusu değil, sıcak suyun basıncı ve ritmik hareketlerle debisinin basıncıyla taharet işlemi gerçekleştirilmekte.
5.Ayrıca bayanlar da unutulmamış, bayanlar için bidet fonksiyonu var ve bu çok büyük bir kolaylık.Özellikle adet dönemlerinde ve hamilelik dönemlerinde temizlenmeleri uzun sürdüğü için farklı bir nozil ileri doğru çıkarak gene sıcak su ve ritmik masaj aletleriyle temizlik yapmakta ve bu çıkan nozil ikinci nozilden biraz daha ileride çıkmakta (bayanlar için) ve temizlik işlemini gerçekleştirdikten sonra tekrar yuvasına girmeden su ile kendini yıkamaktadır.
6.Tuvaletin her aşamasında el değmiyorsunuz. Önüne geldiğinizde kapağını kendisi açıyor temizlik işlemini yaptıktan sonra sifonu çekmeyip kapağını kapatmasanız dahi kendisi oturma süresinin uzunluğuna bağlı olarak 1 dk az oturulmuşsa küçük suyu 1 dk dan fazla oturmuşsa büyük su ile kendini temizleyip kapağını kapatmaktadır.
7.Ayrıca oturduktan sonra koku arıtma motoru sessizce çalışmakta ve bir sonraki kullanıcı için ortamı kokusuz bırakmaktadır ki bu en sevdiğim özelliklerinden biridir.Gene bu işlem kendi kendinin işlem bittikten sonra kapatmaktadır.
8.Ayrıca tuvalet kağıdı masrafına ve kullanımına kesinlikle gerek kalmıyor çünkü kurutma fonksiyonu ile 5 kademeli olarak isterseniz serin ya da sıcak bir kurutma imkanı sağlıyor.
9.Bilirsiniz bizim eski kapaklar şak diye kapanır sinir bozucu bir ses çıkarır bunda kapak otomatik yani kendi kendini açılıp kapanıyor ama uzaktan kumanda ile de kapatabilirsiniz ya da kendiniz el ile itebilirsiniz, işte o zaman şak diye kapanmıyor motorlu kapanma mekanizması var yavaşça hiçbir ses çıkarmadan kapanıyor.
10.Çok önemsediğim başka bir özellik bizim eski klozetlerde sifon çektikten sonra şarrrrr diye dolar, bütün tesisattan sesler gelir, bırakın yan odadakinin sizin tuvalete girdiğini duymasını komşuya bile sifon çekme doldurma sesi giderdi. ama bu akıllı klozette bu işlem hiç ses çıkarmadan yapılmakta, nasıl yapıyor gerçekte hayret edilesi bir durum.
11.Temizliğiniz için nozillerinden size verdiği suyu antibakteriyel filtresinden geçirerek verdiğinden en hassas bölgenizi ne olduğunu bilmediğiniz şebek suyu ile yıkamıyorsunuz.Çünkü su filtresi biyolojik bir filtre.
12.Zaten sifon çektiğinizde uçaklarda ve gemilerde kullanılan sifon-jet ve water-jet sistemi var, fırçaya bile gerek kalmadan bütün dışkıları yutar gibi çekmektedir.
13.Oturaklarda kullanılan poliprobilen maddenin içinde gümüş oksit karışım var bu üzerinde bakteri barındırmayan, bakterileri öldüren bir sistem.
14.yaşlı bir hastanız ya da engelli bir hastanız varsa kendisini klozete oturtarak uzaktan kumandasıyla ister kendi ister siz kişisel temizliğini tamamen temiz bir şekilde gerçekleştirebiliyorsunuz.


1 yorum:

Bellek Kutusu dedi ki...

Bunlar gerçekten harika. 4 yıl önce Japonya'da görmüştüm ilk kez ağzım açık kalmıştı, yok artık falan diye. Ama adamların umumi tuvaletleri bile böyleydi. Bu arada sadece kapak olarak satılanları da var, her türlü klozete uyum sağlayan. O zaman 250 dolar falandı. Şimdi Coway de sadece kapak olarak Türkiye'ye getirmiş ama onların ki 799 TL'den başlıyor!