25 Eki 2009

SAATLERİNİZİ GERİ ALDINIZ MI???


Artık saatlerimizi 1 saat geri alma zamanı.Aman sakın atlamayın:))Saatler geri alındığına göre artık kış moduna yavaş yavaş gire biliriz sanırım.
Biryerde okuyup not almıştım.

Geçmiş yıllara bakıldığında yaz saati uygulaması, Avrupa Birliği (AB) ülkeleriyle birlikte Mart ayının son pazar günü başlayıp, Ekim ayının son pazar günü bitiyor. Yaz saati uygulamasıyla, her yıl, ''orta ölçekli'' bir hidroelektrik santralinin yıllık üretimi kadar tasarruf sağlanıyor. İleri saat uygulamasıyla işe erken başlamak ve çıkmak, aydınlatma, ısıtma, soğutma açısından önem taşıyor. Türkiye Elektrik İletim A.Ş'nin (TEİAŞ) hesaplarına göre, yaz saati uygulamasıyla yıllık 500-600 milyon kilovat saat (kWh) tasarruf sağlanıyor.





2 yorum:

Adsız dedi ki...

merhaba,
öncelikle bir Türkçe öğretmeni olarak,bazı yanlışlarınızı duzeltmenizi rica ederim.''Yapa biliriz'' seklinde değil de,''yapabiliriz'' olarak birlesik yazılır.Bu konularda dikkatli olmalıyız.Sonucta herkese acık bir site.Yemeklerinizi beğeniyorum.Çok pratik ve kolaylar.ellerinize sağlık.

Rakunt ideas dedi ki...

Çok tşk ederim.Aslında word yazıp ekleme yapıyorum bloguma sanırım eklerken bir sorun çıkmış.Düzeltmeniz için tşk ederim.Başka bir ziyaretinizde isminizide yazarsanız sevinirim.