17 Mar 2010

OTO KOLTUĞU YASASI

Bu haber duyduğumda çok sevindim.Hemen yer verememiştim ama şimdi paylaşmak istedim duymayanlar ve unutanlar için.!!!!!

Emniyet yetkilileri, çocukların daha güvenli seyahat etmesi için harekete geçti. 1 Haziran'dan itibaren oto koltuğu kullanımı zorunlu olacak. Kullanmayanlar 55 TL ceza ödeyecek.

Ülkemizde araçlarda çocuk koltuğu kullanımı yavaş yavaş yaygınlaşmaya başladı. Ancak hâlâ ABD ve Avrupa'daki kadar değil. Birçok aile, çocukların anne kucağında yolculuk etmesini ya da arka koltukta oturmasını yeterli görüyor.



En kötüsü de hâlâ otomobillerde ön koltukta oturan çocuklara sık rastlanması. Saatte 20 km hızla giderken bile meydana gelebilecek kazalarda çocuklar yaralanabiliyor. Çocuk koltuğunun kullanılması ise çocuk ölümlerini yüzde 71 oranında azaltıyor. Çocuğun seyahat sırasında araçta özel koltukta oturtulmamasının cezası ise 55 TL. Bu rakam çocuk sayısına göre katlanarak artıyor. Yani 2 çocuğunuz varsa ve koltuk kullanmıyorsanız cezanız 110 TL oluyor.



Aslında bu cezanın çıkması ailerleri durdurur mu bilmem.Ama artık şu direksiyona bile oturtup çok birşeymiş gibi çocuğa araba kullandıranlara belki bir önlem olur.Kendi canınızı düşünmüyorsnız bile onlar sizin herşeyiniz lütfen heryerden buluna bilecek bir oto koltuğu almak zor olmasa gerek.

Hiç yorum yok: