28 May 2009

HASANKEYF DE TARKANDAN SONRA ORHAN BABADAN DESTEK


Dicle Vadisi’nde yer alan tarihi kent Hasankeyf’in, UNESCO Dünya Mirası Alanı olarak koruma altına almasını talep eden imza kampanyasına sanatçıların ve fikir önderlerinin desteği artıyor.
Orhan Gencebay’ın imzaladığı dilekçede, Hasankeyf’in en az 10 bin yıllık geçmişi ve küresel ölçekte nesli tehlike altındaki canlı türleri ile UNESCO’nun 10 dünya mirası kriterinden 9’unu karşılayan insanlığın sahip olduğu en eski kentlerden birisi olduğuna dikkat çekiliyor.
Dilekçeyi imzalayan Orhan Gencebay, Hasankeyf ve Dicle Vadisi’nin gelecek nesiller için yaşamasının insanlığın ortak sorumluluğu olduğunu belirterek “Hasankeyf sadece Türkiye için değil, sahip olduğu doğal ve kültürel zenginlikle tüm insanlık için önemli bir mirastır. Bu mirası gelecek nesillerin ve insanlığın elinden almaya hakkımız olmadığı gibi tam tersine ne pahasına olursa olsun korumak ve yaşatmakla yükümlüyüz.
Biz bu kampanya ile Sayın Erdoğan'dan Hasankeyf ve Dicle Vadisi'ni UNESCO Dünya Mirası Alanı olarak koruma altına almasını ve Ilısu Barajı’nı durdurmasını talep ediyoruz.
Bunun için herkesin bu kampanyaya www.hasankeyfesadakat.com adresinden imza atarak destek vermesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Hiç yorum yok: